Barion Pixel

Általános Szerződési Feltételek

Az NM Show Kft. által üzemeltetett Királyi Marcipán online webáruház általános szerződési feltételei és üzletszabályzata

 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Az NM Show Kft. által üzemeltetett Királyi Marcipán online webáruház általános szerződési feltételei és üzletszabályzata

FOGALMAK:

Eladó: NM Show Kft.
Megrendelő: NM Show Kft. által üzemeltetett weboldalon leadott rendelés alapján az édesipari termék vevője.
Weboldal: NM Show Kft. által üzemeltetett https://kiraly-marcipan.hu elérési cím alatt található weboldal.
Webáruház: Az Eladó által üzemeltetett online értékesítési platform (NM Show Kft. online bolt)
Termék(ek): A Weboldalon található édesipari termékek.
Ptk.: A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény
Kormányrendelet: A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26) Korm.rendelet

1. Üzemeltetői (eladói) adatok ismertetése
Név: NM Show Kft.
Székhely: 1153 Budapest, Bethlen Gábor utca 13.
Adóigazgatási szám: 27970841-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-359616
E-mail elérhetőség: info@kiralyi-marcipan.hu
Telefon: +36 70 88 30 880

2. Jelen Üzletszabályzat hatálya és tárgya
2.1 A jelen Üzletszabályzat hatálya a felek között édesipari termék elkészítésére létrejött vállalkozási jogviszonyra, egyéb kiegészítő termékek adásvételére, illetve házhozszállítás esetén árufuvarozási jogviszonyra terjed ki. A jelen Üzletszabályzat rendelkezéseitől a felek egyező akarattal írásban eltérhetnek, mely esetben az Üzletszabályzat vonatkozó rendelkezései helyébe a felek külön megállapodása lép.
2.2 A Megrendelő és az Eladó megállapodnak, hogy az Eladó által üzemeltetett webáruház a Megrendelő által a Weboldalon megjelölt határidőre elvégzi a Megrendelő által megrendelt típusú és mennyiségű édesipari termék elkészítését. Az Eladó a Webáruházban egyéb kiegészítőket is felkínál megvételre a Megrendelőnek.

3. A megvásárolható termékek bemutatása és megrendelése
3.1 Az Eladó a Webáruházban online rendelési felületet biztosít a Megrendelő részére, amely rendelési felületen az Eladó a termékeket megrendelésre kínálja fel a weboldal látogatói számára.
3.2 Fizetési módok
• Előre utalás a megadott bankszámlaszámra;
• Elektronikus úton bankkártyával (Mastercard, Maestro, VISA, American Express) vagy e-pénztárcával (Barion) történő fizetési tranzakcióra. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártyával vagy az e-pénztárcával történő fizetésre vonatkozó tájékoztató itt érhető el: https://www.barion.com/hu. A bankkártya adatok a webáruházhoz és üzemeltetőjéhez nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.
• Utánvét
• Készpénz (személyes átvétel esetén)
3.3 A Megrendelő a rendelés elküldésével bízza meg az Eladót a megrendelés teljesítésével.
3.4 Amennyiben a Megrendelő által megvásárolni kívánt termék az Eladó saját készletéből vagy egyéb forrásból beszerezhető vagy elkészíthető, úgy a rendelést az Eladó teljesíti. Amennyiben a megrendelést az Eladó nem tudja teljesíteni, erről a Megrendelőt elektronikus levélben értesíti. Ha az Eladó sem saját készletéből, sem egyéb forrásból nem tudja beszerezni a Megrendelő által megvásárolni kívánt terméket, úgy az Eladót e tekintetben felelősség nem terheli.
3.5 Az online boltban vásárolt termékek jellemzőit a Megrendelő az adott Termék mellett feltüntetett adatokból és fényképből ismerheti meg részletesen.
3.6. Az online megrendelés során kizárólag az aktuálisan feltüntetett termékekből lehet választani, egyéb extra/egyedi kéréseket az Eladónak nem áll módjában teljesíteni (pl.: egyedi díszítés, forma, íz, plusz kiegészítők, olyan torták, melyek aktuálisan nem szerepelnek a webáruház választékában). Ezekre vonatkozó reklamációt Eladónak nem áll módjában elfogadni.
3.7. Az online megrendelés “Megjegyzés” rovatában Eladó nem tud fogadni egyedi vagy plusz igényeket, ezért ezek elmaradásából, felelősség nem terheli az Eladót.

4. A szerződés létrejötte
Az Eladó és a Megrendelő között a szerződés a Webáruházban a “KOSÁRBA”, majd a „MEGRENDELEM” gomb megnyomásával jön létre. A megrendelésről és az így létrejött szerződésről az Eladó a Megrendelő részére elektronikus levél útján visszaigazolást küld.

5. Az árajánlat és a szolgáltatás díja
5.1 A Weboldalon az egyes Termékek részletes jellemzése és fotója mellett megtalálható a Termékek vételára. A részletes ismertető oldalon feltüntetett vételár a jogszabályban meghatározott mértékű általános forgalmi adó összegét tartalmazza.
5.2 Házhozszállítás vagy csomagponton való átvétel megrendelése esetén a megrendelt termék(ek) vételárához az Eladó hozzászámítja a szállítási szolgáltatás Weboldalon feltüntetett költségét.
GLS futárszolgálat – 1300 Ft (+ 390 Ft utánvét – fizetés kizárólag készpénzben vagy bankkártyával a futárnál)
• Kézbesítés közvetlenül az otthonába vagy a munkahelyére
• A szállítmány általában 1-3 munkanapon belül megérkezik Önhöz
• Tájékoztatás a leszállítás időpontjáról e-mailben értesítjük
• Ha a kézbesítés valami oknál fogva meghiúsul, akkor a futárunk a következő munkanapon újból megkísérli kézbesíteni a küldeményt.
• Ezen a linken követheti nyomon a csomagját https://gls-group.eu/HU/hu/home

GLS Csomagpont – személyes átvétel (1300 Ft + 390 Ft utánvét)
• A küldeményt a Csomagküldő bármely átvevőpontjára lehet választani
• Az aktuális átvevőpontok listáját a kosár 3. lépésében lehet megtekinteni
• A szállítmányt 1-3 munkanapon belül a kiválasztott átvevőpontra szállítjuk
• Küldeményt 7 napon belül veheti át.
• Küldemény aktuális mozgását ezen a linken követheti nyomon: https://gls-group.eu/HU/hu/home

6. A megbízástól való elállás
6.1 A megrendelés elküldését, illetve a felek közötti szerződés létrejöttét követően a Megrendelő nem kérheti a megrendelés módosítását. A megrendelés elküldését követően a Megrendelő a Kormányrendelet 5. § c) szerint a szerződéstől való elállásra édesipari termék vonatkozásában nem jogosult.
6.2 Egyéb – nem romlandó – kiegészítők vonatkozásában a Kormányrendelet 4. § (1) bekezdés alapján a Megrendelőt megilleti az indokolás nélküli elállási jog. Ebben az esetben a Megrendelő köteles az Eladót az elállásról haladéktalanul értesíteni.
6.3 A Megrendelő a megrendeléstől való elállás jogát kizárólag – minimum 24 órával – a Termék(ek) átvételét megelőzően gyakorolhatja.

7. A megbízás teljesítése és a fizetés
7.1 A megrendelt Terméket a Megrendelő az Eladó Webáruházban kiválasztott átvételi pontján vagy házhozszállításnál megadott címen veszi át, előre utalással, online fizetéssel vagy utánvéttel egyenlíti ki annak ellenértékét.
7.2. Amennyiben az online fizetés vagy előre utalás meghiúsul a rendelés leadása közben, az Eladó a rendelést automatikusan törli.
7.3.Amennyiben a helyszínen Megrendelő nem tud készpénzben fizetni, Eladó a rendelést semmisnek veszi, újabb kiszállításra nincs lehetőség.
7.4 A megrendelés alapján fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és a visszaigazoló elektronikus levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a Megrendelő személyes átvétel esetében az átvételkor kapja meg.
7.5 A Megrendelő kötelezettsége a Termék(ek)et a kézbesítéskor a futár jelenlétében megvizsgálni, és a Termék(ek)en esetlegesen észlelt sérülést jelezni. Ezen kötelezettség elmulasztásából eredő kárért az Eladót felelősség nem terheli.
7.6 A megrendelt terméket Megrendelő a kiválasztott napon az átvételi ponton 12 órától zárásig veheti át, másnap már nincs lehetőség a termék átvételére. Amennyiben a házhozszállítás során Eladó akadályba ütközik (például nincs kapucsengő, nem szerepel az előzetesen megadott név a kapucsengőn, Megrendelő nem tartózkodik otthon, stb.) munkatársunk megpróbálja telefonon elérni a Megrendelőt az előzetesen megadott telefonszámon. Ha a hívás sikertelen, Eladó a megrendelt termékeket leadja a szállítási címhez legközelebbi értékesítési helyen. Erről Eladó email útján értesíti Megrendelőt. Az átvételre adott nap zárásig nyújt lehetőséget az Eladó. Ha nem kerül sor az adott napon a megrendelés átvételére, a rendelés értékét nem áll Eladó módjában visszatéríteni.
7.7 Amennyiben Megrendelő nem saját részre, hanem ajándékba rendel, Megrendelő kötelessége meggyőződni arról, hogy a kiszállítási időintervallumban az ajándékozott a kiválasztott címen tartózkodik, és átveszi a rendelést. Ha az Eladó a házhozszállítás során akadályba ütközik, a 7.6 pontban leírtak lépnek életbe.

8. Minőségi kifogás és szavatosság
8.1 Az Eladó minőségi garanciát vállal az általa árusított Termékekre.
8.2 Amennyiben a Termékkel szembeni minőségi kifogás a Termék szemmel látható tulajdonságára vonatkozik (pl.: külső sérülés), úgy a Megrendelő kifogását a Termék átvételével egyidejűleg köteles közölni az Eladóval. Amennyiben a Termékkel szembeni minőségi kifogás a Termék szemmel nem látható tulajdonságára vonatkozik, úgy a minőségi kifogását a Megrendelő az adott Termékre vonatkozó eltarthatósági idő lejártáig, de legkésőbb a Termék átvételétől számított 72 óráig jelezheti az Eladónak.
8.3 Ha a megrendelt Termék hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt az Eladó díjmentesen kicseréli.
8.4 Amennyiben az Eladó a hibás Terméket azonos Termékre kicserélni nem tudja, úgy a Megrendelő választásától függően az Eladó a megrendelt Terméket másik Termékkel helyettesítheti, Megrendelőt utólag kárpótolhatja vagy a vételárat a Megrendelő részére visszatérítheti.
8.5 Az édesipari termék a Weboldalon feltüntetett jellemzőktől, illetve a színes fotótól a méret, kialakítás és díszítés vonatkozásában apró eltéréseket mutathat (pl. gyümölcsös torták esetén szezonális gyümölcsök alkalmazása), amely apró eltérésekért az Eladót felelősség nem terheli.
8.6 Az Eladó kifejezetten tájékoztatja a Megrendelőt, hogy a gyümölcsből, diófélékből készült ételek nyomokban magot, héjat tartalmazhatnak. Az ebből eredő esetleges károkért az Eladó felelősséget nem vállal.
8.7 Az Eladó tájékoztatja továbbá a Megrendelőt, hogy az édesipari termékek glutént, szóját, tejet, cukrot tartalmaznak!

9. Kártérítési felelősség

9.1 Az Eladó kizárja felelősségét a Termék késedelmes elkészítéséből és szállításából eredő kár tekintetében. Jelen pont szerinti felelősség-kizárás nem alkalmazandó a Ptk. 314. § (1) bekezdésnek megfelelően a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegéssel okozott károk vonatkozásában.
9.2 Az Eladó kizárja felelősségét a tortához rendelt kiegészítő Termék hibás működéséből származó kár tekintetében. A termékfelelősségre vonatkozó szabályok alapján ezen esetekben a Megrendelő a kártérítési igényét közvetlenül az adott Termék gyártójával szemben érvényesítheti.

10. Adatvédelem
Az Eladó Megrendelőre vonatkozóan a birtokába jutott adatokat köteles bizalmasan kezelni, az adatokat kizárólag a megrendelések teljesítéséhez használhatja fel, az adatokat – hatósági megkeresés kivételével – marketing és reklámcélokra semmilyen formában nem továbbítja.

11. Az édesipari termékek eltarthatósága
11.1 Az édesipari termék megfelelő hűtése és tárolása az átvételt követően a Megrendelő kötelezettsége.
11.2 Hűtött tárolás mellett (+4°C) az édesipari termékek az átvételt követő 36, 48, illetve 72 óráig biztonságosan eltarthatók, hozzáadott tartósítószert nem tartalmaznak (ez az adat az édesipari termék típusától függően eltérő, a Termék részletes leírásánál megtalálja az odavonatkozó eltarthatósági időtartamot).

12. Záró rendelkezések

12.1 A jelen Üzletszabályzatban nem szabályozott kérdésekben a Ptk., a Kormányrendelet és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései az irányadók.
12.2 A Weboldal böngészésével, és megrendelésének rögzítésével a Megrendelő elfogadja ezen Üzletszabályzat feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.